Categories: Banka - Kredi

Banka Borcu Ödenmezse Hapis Cezası Gelir Mi?

Banka borcu ödenmezse hapis cezası gelir mi? Banka borcu ödenmezse hapis cezası yer miyim? Borçlar ödenmezse hapis cezası çıkar mı? Banka borçlarından dolayı hapis cezası hakkında bilgiler ve 2018 taahhüt ihlal kanunları hakkında bilgiler yazımızın devamında. Günümüzde bankalar ile çalışmayan insan sayısı oldukça azdır. Durum böyle olduğunda da bankalar ile problem yaşayan insan sayısı da bir o kadar çoktur. Kısacası banka ile problem yaşamayan insan sayısı da azdır. Bu kişiler bankaların ürünlerini kullanırken problem yaşayabilir ve ödemelerinde aksama olabilir. Bu tarz durumlarda yaptırımlar ne olur? Durum böyle olunca da insanların aklına banka borcu ödenmezse hapis cezası gelir mi sorusu geliyor. Banka borcu ödenmediğinde hapis cezası var mı? Banka borçları için hapis cezası olur mu? gibi sorularınıza yanıt bulacağınız makalemizi sonuna kadar okuyabilirsiniz.

Tavsiye Bağlantı: Kredi Borcu Ödenmezse Eve Haciz Gelir Mi?

Banka Borcu Ödenmezse Hapis Cezası Olur Mu?
Öncelikle bankaların yasal takip sürecinde olup olmadığınızı bilmeniz gerekiyor. Bir bankaya olan borcunuz ödenmemiş ve yasal takibe girmişse banka sizi çok yakında arayacak demektir. Belki de üzerinden zaman geçmiş bir borç için sizi bir varlık şirketi de arayabilir. Bu gibi durumlarda soğukkanlı olmak her zaman avantajlı olacaktır. Banka veya avukat sizi aradığında sizden 7 gün içerisinde borcunuzu ödemenizi isteyecektir. Bu görüşme esnasında ödeme gücünüz olmadığını ve taksit seçeneklerinin olup olmadığını sorabilirsiniz. Eğer banka veya avukat borcunuza taksit seçeneği sunarsa, belirlenen tarihlerde ödemenizi yaparsanız sorun yaşamayacaksınız demektir.

Ancak bu işlemlerin hepsini yaptınız ve hala daha borcunuzu ödeyemiyorsanız avukat mal varlığınızı sorgulamaya gidecek ve üzerinizdeki mal varlığını öğrenerek borcu bu şekilde tahsil etmek isteyecektir. Eğer üzerinizde herhangi bir taşınmaz yoksa ve sigortalı çalışansanız da banka maaşınıza haciz koyduracaktır. Bu tutar maaşınızın 4’te 1’ini geçmeyecek şekilde belirlenir ve aylık olarak maaşınızdan kesilir.

Ancak sigortalı bir işiniz ve maaşınız yoksa ve banka bu şekilde de sizden borcunu tahsil edemiyorsa yine de korkulacak bir durum olmadığını söyleyebiliriz. Banka borcunuzun ödenmemesi sebebi ile kimse sizi özgürlüğünüzden alıkoyamaz. T.C. Anayasasının 38. Maddesinin 8. Fıkrasında belirtildiği gibi “Hiç kimse, yalnızca sözleşmeden doğan bir yükümlülüğünü yerine getirememesinden dolayı özgürlüğünden alıkonulamaz” ibaresi yer almaktadır.

“Hiç kimse, yalnızca sözleşmeden doğan bir yükümlülüğünü yerine getirememesinden dolayı özgürlüğünden alıkonulamaz”

Dikkat: Bu noktadan sonra hemen rahatlamayın! Eğer banka ile bir anlaşma yaptıysanız ve okumadan önünüze koyulan kağıtlar imzaladıysanız bu durumlar hapis cezasını beraberinde getirebilir. Onun için ödeme zorluğu yaşasanız bile önünüze koyulan hiçbir belgeyi okumadan imzalamayın. Banka çalışanı bu yapılandırma için gibi sözler kullansa dahi kendiniz okuyun ve mantıksız gelen bir nokta varsa mutlaka avukatınıza danışın! İçeriğini bilmediğiniz kağıtların altına avukata danışmadan asla imza atmayın!

Bir önceki yazımız olan Bankaya olan borçlarda zaman aşımı başlıklı makalemizde banka borcu, banka borcu ne zaman silinir ve borçlarda zaman aşımı hakkında bilgiler verilmektedir.

FikirAvcisi

Recent Posts

Çocuğa kahvaltı nasıl sevdirilir?

ÇOCUKLARA KAHVALTI NASIL SEVDİRİLİR Sağlıklı ve dengeli beslenme çocukların fiziksel gelişimi için olduğu kadar zihinsel…

4 ay ago

Silah taşıma ve silah bulundurma ruhsatı alma işlemleri

Silah taşıma ruhsatı almak isteyen vatandaşlar belirli şartları sağlamak zorundadır. Sadece belirli mesleklere sahip vatandaşların…

5 ay ago

Kripto paraların Durumu ve Hukuki Statüsü

Kripto paraların hayatımıza girmesi 21. yy’ın en büyük fintech gelişmelerinden birisi olarak tarih kitaplarında yerini…

5 ay ago

Çocuklarda öfke sorunu nasıl çözülür

Çocuklarda öfke sorunu çok sık karşılaşılan sorunlardan birisidir.  Çocuklarda öfke sorununu nasıl çözeceğini bilmeyen anne…

6 ay ago

Sivil toplum nedir? Ne değildir?

Sivil toplum kavramı kadim zamanlardan beri kullanılan ve analiz edilen bir kavramdır. Ancak kavramın popülerleşmesi ve…

6 ay ago

Gelir Testi (GSS) Nasıl Hesaplanıyor?

Gelir testinde evde bulunan kişi sayısı üzerinden ailenin geliri hesaplanıyor. Aynı hane içinde yaşayan ve…

6 ay ago