Sermayem Yok, Nasıl İş Kurabilirim?

Bu soru, aslında kulaklarımızdan eksik olmayan ve duymaya son zamanlarda alıştığımız sorulardan bir tanesi. Nasıl iş kurabilirim? Zira, herkes artık ekmeğinin peşinde ve düzgün bir kazanç kapısı aramakta. Pek çok insanın düşündüğü şey bir yerde çalışmak yerine, kendi parasını kazanmak ancak bu konuya ne kadar hakim oldukları da, muamma. Aslında, bu soru da ikiye ayrılabiliyor çoğu zaman. “Sermayem var” ve “Sermayem yok” olarak ve elbette başa eklenen bu kalıplar, iş kurmak açısından da oldukça fark yaratıyor. Bugün, özellikle bu iki durum hakkında konuşacağız.

Contents

Sermayem Yok, Nasıl İş Kurabilirim?

Bir sermayeniz yok ise, iş kurmak biraz zorlayabilir gerek bütçenizi, gerek sizi, gerekse hayatınızı. Zira, öyle kolay değildir, en ufak şey bile masraftır ve bunların hepsinin size yükleneceği hissiyatı; oldukça büyük bir ruhen yorulma sağlar. Ancak, elbette sermayesiz iş kurma fikirleri; mevcuttur.

Hibe ile İş Kurmak

Devlet, son zamanlarda iş kurmak isteyenlere 50 bin TL’ye kadar hibe vermekte. Bundan yararlanabilir ve kolayca işinizi kurabilirsiniz. Elbette, önce ne iş kuracağınızı, projenizi, iş fikrinize dair detayları belirlemeniz ve devlete sunmanız gerekiyor. KOSGEB aracılığı ile verilecek bu hibe, sadece gerçekten projesi genel geçer bir proje olmayanlara verilmekte. Bu sebepten, düzgün bir tanıtım şart.

Devlet Kredisi ile İş Kurmak

Devlet kredisi ile yine, tıpkı hibede olduğu gibi iş kurabiliyorsunuz ancak bunda da KOSGEB aracılığı ile alacağınız paranın istediği şartlar var. Tıpkı hibede olduğu gibi, bir tanıtım, geçerli bir proje ve ikna edicilik şart. Kabul edildiğiniz takdirde sıfır faiz oranı ile devlet size 100 Bin TL’ye kadar kredi verebiliyor. Bu krediyi kullanarak ihtiyaçlarınızı karşılayıp, işinizi kurduktan sonra, ertelemeli olarak ödemelere başlayabiliyorsunuz.

Banka Kredisi ile İş Kurmak

Bu durum, herhangi bir proje tanıtımı yahut ikna edici özellik beklemiyor sizden. Bankadan talepte bulunarak kredi alabiliyorsunuz direkt olarak. Bunu, ihtiyaç kredisi olarak belirtebilmemiz de mümkün. Bu ihtiyaç kredisi, iş kurmak açısından riskli olsa da başka şansınız yoksa eğer, almak zorunda iseniz; düşük faizlerle alabilmeniz olası ve oldukça da güzel avantajları olabiliyor. Elbette, yüksel bir meblağ alacaksanız, bir kefil yahut mal varlığı belgesi talep edilebilir, hatta herhangi bir malınızın ipotek hakkı bile istenebilir.

Bir önceki yazımız olan Girişimcinin İş Fikri ve Bu Fikrin Hukuki Güvenliği başlıklı makalemizde fikirleri güvene alma, iş fikri ve iş fikri koruma hakkında bilgiler verilmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir